1 kikinda apri2017

Сарадња НВО Српски ратни ветерани Кикинда и Музеја жртава геноцида резултирала је организовањем трибине у Културном центруповодом Дана сећања на жртве Холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату. Највише времена било је посвећено страдању деце у Независној Држави Хрватској 1941–1945. године.

На јавном часу говорили су: Милинко Чекић, почасни председник Удружења заточеника логора НДХ – Јасеновац, Јасмина Тутуновић Трифунов, кустос и историчар Бојан Ђокић, стручни сарадник, обоје из Музеја жртава геноцида.

2 kikinda april2017

02 I beogradska

Настављено је гостовање представника Музеја жртава геноцида и Удружења логораша и потомака логора НДХ – Јасеновац у школама. Радници Музеја (Јасмина Тутуновић – Трифунов и Ненад Антонијевић) и члан Удружења логораша Јасеновац (Дмитар Перенчић) више од сат времена разговарали су са ученицима и професорима Прве београдске гимназије 24. априла. Било је присутно више од 160 ученика друге, треће и четврте године и неколико професора ове угледне гимназије. Тема је била геноцид над Србима у Независној Држави Хрватској. Домаћини су били заменица директора Милка Кућеровић и професорка историје Драгана Радосављевић.

04 I beogradska

03 I beogradska

 

 

01 I beogradska

 

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

centar-za-istrazivanjebanjaluka

Facebook