1 SAMAC APRIL2017

У организацији Српског просвјетно културног друштва „Просвјета“ 21. априла у 19 часова отворена је изложба Музеја жртава геноцида „Белези великих злочина“. На отварању изложбе су говорили Душан Јовановић, председник СПКД „Просвјета“ и др Ненад Антонијевић, музејски саветник у Музеју жртава геноцида. Изложба ће бити отворена до 5. маја.

2 SAMAC APRIL2017

3 SAMAC APRIL2017

У оквиру својих активности радници Музеја жртава геноцида Јасмина Тутуновић-Трифунов и др Ненад Антонијевић и чланови Удружења логораша логора НДХ – Јасеновац, Милинко Чекић и Новак Дукић, учествовали су на трибини коју је организовала управа Девете београдске гимназије „Михаило Петровић Алас“. Домаћин скупа била је професорка историје Снежана Мартић.

01 02 04 17

Скуп је трајао два школска часа, а већина присутних били су ученици четврте године, њих око 180. Скупу је поред осталих професора присуствовао и директор гимназије професор географије Дејан Јосиповић.

Некадашњи заточеници Јасеновца Чекић и Дукић казивали су своја сећања о свом страдању, док су кустоси Музеја говорили о раду на истраживању геноциду над Србима у Независној Држави Хрватској и посебно о страдању деце у логорима те државе.

02 02 04 17

00 02 04 17

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

centar-za-istrazivanjebanjaluka

Facebook