00 april 2017

Вишегодишња успешна сарадња Музеја жртава геноцида и Музеја Семберије настављена је поставком изложбе „Белези великих злочина“. У присуство угледних гостију из Бијељине, после поздравних речи домаћина Момчила Копривице, директора Музеја Семберије, о садржају изложбе говорио је Вељко Ђурић Мишина.

02 april 2017

01 april 2017

 

 

Дан када је започела НАТО агресија на СР Југославију, удружење „Српски ратни ветерани Кикинде“ обележило је бројним манифестацијама. Захваљујући Радовану Момчилову, председнику тог удружења и напорима Музеја жртава геноцида, у Кикинди је 24. марта 2017. године организован скроман културни и научни програм.

bombardovanje-izlozba 660x330

Домаћини су у свечаној сали скупштине града Кикинде организовали комеморативни скуп погинулим борцима Кикинде у ратовима од 1990. до 1999. године. Потом је у Културном центру уследило отварање изложбе Музеја жртава геноцида под насловом Агресија НАТО на СР Југославију 24. март – 10. јун 1999. На крају је у свечаној сали Културног центра Кикинде уследила двочасовна научна трибина о НАТО агресији на СР Југославију на којој су учествовали историчар Бојан Ђокић, стручни сарадник Музеја жртава геноцида, др Ненад Антонијевић, музејски саветник Музеја жртава геноцида и проф. др Радомир Ковачевић из Центра за заштиту од феномена радиоактивности. Модератор трибине био је историчар ма Марко Милошев из Кикинде.

Okrugli sto1

Okrugli sto2

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

centar-za-istrazivanjebanjaluka

Facebook