1 25 2017

У складу са законским обавезама, Управни одбор Музеја жртава геноцида у пуном саставу (председник епископ славонски Јован Ћулибрк и чланови арх. Александар Нећак, арх. Зоран Туцић, историчари др Зоран Јањетовић и др Драган Цветковић) у присуству Сање Цупаћ, раднице Министарства културе и информисања, одржао је седницу на којој су разматрани Извештај пописне комисије и Извештај о финансијском пословању за 2016. годину. После образложења в. д. директора др Вељка Ђурића и кратке расправе, закључено је да се извештаји усвоје и проследе надлежном министарству.

У наставку је епископ славонски Господин Јован Ћулибрк обавестио присутне о новостима око процеса меморијализације Сајмишта.

3

4

5

6

У остваривању својих програмских задатака Музеј жртава геноцида увелико сарађује са сродним институцијама и појединцима. Добар пример сарадње Архива Српске православне цркве, Музеја жртава геноцида и Невенка Влаисављевића из Београда видљив је у организовању изложбе „Страдање Српске православне цркве у Лици 1941-1995. године“.

Пригодан програм водио је Вук Вуковић, појала је Бранислава Подрумац, а говорили су др Вељко Ђурић Мишина и аутор Невенко Влаисављевић. Пригодном беседом изложбу је отворио викарни епископ топлички Господин Арсеније.

Планирано је да изложба буде отворена до 4. марта.

На отварању је најављен скори излазак из штампе и књиге истог наслова.

Галерија

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

centar-za-istrazivanjebanjaluka

Facebook