Од 17. до 21. октобра 2016. годинеу Београду је одржана Међународна научна конференција „Добровољци у Великом рату 1914 – 1918“.

2

Конференцију су организовали Институт за стратегијска истраживања Министарства одбране Републике Србије, Историјски институт из Београда и Матица српска из Новог Сада. На конференцији је учествовало око 30 учесника из девет земаља.

Међу учесницима конференције био је историчар Бојан Ђокић, стручни сарадник Музеја жртава геноцида. Ђокић је одржао предавање на тему „Акција за оснивање добровољачког музеја и архива“. Коаутор овог рада је Милош Дамњановић, студент докторских студија на Универзитету у Приштини, са седиштем у Косовској Митровици.

1

 

draginac001

Поводом 75-огодишњице великог злочина који су 14. октобра 1941. године починили припадници немачког Вермахта побивши око 3.000 цивила у селу Драгинац недалеко од Лознице, Вељко Ђурић Мишина, в. д. директора Музеја жртава геноцида, присуствовао је пригодној манифестацији одржаној у сеоској Основној школи.

У разговору са члановима Меморијала „Драгинац“ договорена је сарадња у још једном виду меморијализације недовољно обележених стратишта.

IMG 0281

IMG 0283

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

Facebook