DSCF7747

Интересовање за изложбу „Белези великих злочина“ је превазишло наша очекивања. После гостовања у Градској библиотеци у Панчеву (2–28. септембар), пренета је у Народни музеј у Вршцу (30. септембар – 18. октобар).

Поставка у Вршцу је обогаћена новим експонатом збирке. Ради се о делу „Храм душа“ академика Светомира Арсића Басаре.

На отварању су говорили поред домаћина Милана Филиповића, директора Народног музеја, Вељко Ђурић Мишина, в. д. директора Музеја жртава геноцида и Зоран Туркан и Ристо Михић, аутори два рада.

Планирамо да изложбу поставимо 21. октобра у Народном музеју у Крагујевцу поводом 75-годишњице великог злочина, а потом, око 10. новембра, у Краљеву.

ГАЛЕРИЈА

Драган Цветковић, виши кустос, 30. септембра 2016. године на Филозофском факултету Универзитета у Београду, одбранио је докторску дисертацију „Губици припадника партизанског покрета са територије Југославије 1941–1945“ и стекао звање доктора историјских наука.

DSCF7532

Дисертација је усмено брањена пред комисијом: ментор др Љубодраг Димић, редовни професор и дописни члан САНУ, и чланови др Мира Радојевић, ванредни професор, др Милан Ристовић редовни професор, др Александар Животић, доцент, сви четворо са катедре за Историју Југославије на Филозофском факултету у Београду и др Милан Терзић, виши научни сарадник и начелник одељења за војну историју Института за стратегијска истраживања Министарства одбране Републике Србије.

Јавној одбрани присуствовали су чланови породице кандидата, колеге из Музеја жртава геноцида, сарадници и пријатељи Музеја жртава геноцида (чланови Удружења логораша и потомака логора НДХ-Јасеновац из Србије, Тамара Ћирић, председник Удружења заточеника и потомака Концентрационог логора Маутхаузен Србије), колеге и пријатељи.

Галерија

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

Facebook