17 11 2016

Захваљујући управи, стручном особљу и професорима Електротехничке школе „Никола Тесла“ у Београду (посебно професору верске наставе Лазару, иницијатору одржавању часа историје) 16. новембра омогућено је гостовање представника Музеја жртава геноцида и Удружења логораша логора у НДХ – Јасеновац.

Предавању је присуствовало више од 100 ученика, од првог до четвртог разреда, у просторијама школске библиотеке. Говорили су кустоси Музеја жртава геноцида историчари Јасмина Тутуновић-Трифунов (Акција Диане Будисављевић – Спасавање српске деце из логора у Независној Држави Хрватској) и др Ненад Антонијевић (најновије активности Музеја жртава геноцида, геноцидни карактер усташке државе и логор Јасеновац), као и Новак Дукић, дете – логораш (о свом страдању и страдању своје породице).

 

„Уџбеник у функцији наставе и учења“

МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ СКУП: Ужице, 4. новембар 2016.

На Учитељском факултету у Ужицу, 4. новембра 2016. године одржан је Међународни научни скуп под називом „Уџбеник у функцији наставе и учења“. Организатори скупа били су Учитељски факултет у Ужицу Универзитета у Крагујевцу, Constantine the Philosopher University in Nitra – Faculty of Education (Словачка), Univerza na Primorskem – Pedagoška fakulteta v Kopre (Словенија) и Jan Evangelista Purkyne University in Usti nad Labem – Faculty of Education (Чешка Република).

На скупу је учествовао историчар Бојан Ђокић, стручни сарадник Музеја жртава геноцида. Он је на скупу одржао предавање на тему „Логор Јасеновац у уџбеницима историје за 8. разред основне школе“. Рад је објављен у зборнику радова са овог скупа.

 

Још чланака...

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

centar-za-istrazivanjebanjaluka

Facebook