Београд, Сава центар, 2. август 2015. Поставку можете погледати у ПДФ формату преузмите документ

На основу договора Музеја жртава геноцида и Коалиције удружења избјеглица у Републици Србији, а поводом обележавања 20-годишњице од геноцидне операције хрватске државе против српског народа у Републици Српској Крајини августа 1995. године, припремљене су изложбе „Олуја“ злочин који се памти (Страдања Срба у Хрватској), а поводом 20-годишњице завршетка грађанског рата у Босни и Херцеговини Злочин и сјећање (Страдање Срба у Босни и Херцеговини).

Изложбе су свечано отворене у „Сава центру“ 2. августа 2015. У име Музеја говорио је Бојан Ђокић, историчар и стручни сарадник, а Миодраг Линта у име Коалиције удружења избјеглица. На отварању су још говорили Горан Весић, градски менаџер и Александар Вулин, министар за рад, запошљавање и борачка питања Владе Републике Србије.

Аутори изложбе су др Вељко Ђурић Мишина, музејски саветник и Ненад Антонијевић, виши кустос.

Организатор изложбе је Коалиција удружења избјеглица у Републици Србији, чији је председник народни посланик Миодраг Линта.

Организатори изложбе изражавају посебну захвалност Републичкој организацији породица заробљених и погинулих бораца Републике Српске, која је својом документацијом омогућила реализацију дела изложбе који се односи на страдање Срба у Босни и Херцеговини, као и господину Мићи Јелићу Грновићу, угледном песнику и колексционару, који је појединим примерцима својих збирки музејског материјала обогатио поставку.

 Could not load widget with the id 92.

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

centar-za-istrazivanjebanjaluka

Facebook